• Головна
  • Сьогодні - Національний день кави. Як готують каву в різних країнах світу
13:01, 17 квітня 2018 р.
Надійне джерело

Сьогодні - Національний день кави. Як готують каву в різних країнах світу

Сьогодні - Національний день кави. Як готують каву в різних країнах світу, фото-1

Сьогодні, 17 квітня, в Україні відзначається День кави. 

Багато людей в світі обожнюють пити каву зранку, а деякі п’ють цей напій, який бадьорить, упродовж дня. Достатньо уявити неповторний аромат свіжозвареної кави – переносишся у якесь тепле та комфортне місце. А ви знали, що в кожній країні свої секрети приготування цього чудового напою?  

У в’єтнамську каву додають яєчний жовток, згущене молоко, цукор та гарчу каву. Тому цей напій отримав назву «Яєчна кава».

У фінляндську каву чашку спочатку кладеться лапландський сир, а після цього заливається кава. Тому цей напій отримав назву «Лапландська кава».

В Італії готують «Еспресо по-римськи», додаючи в каву часточки лимона, котрі перед вживанням «роздавлюють» ложечкою об стінки чи дно чашки.

В Аргентині п’ють «Лагріму» – молоко з кавою. У молочну піну додається лише пара крапель міцної кави.

Щодо Іспанії, то тут насолоджуються еспресо зі згущеним молоком. Називається цей напій – «Бонбон». Якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, то вийде leche y leche.

Що стосується Марокко, то тут п’ють каву зі спеціями. Насіння кунжуту, чорний перець, мускатний горіх і кавові боби перемелюються. З цього виходить дійсно сильний напій.

У Гонконзі вживають каву з чаєм. Для приготування цього напою знадобиться чотири пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко та два шота кави.

У Греції до кави додають морозиво, молоко та крижану воду. З цих інгредієнтів виходить смачне «Фраппе».

Для того, щоб приховати наявність алкоголю на сімейних святкуваннях, у Німеччині винайшли напій під назвою «Фарисей». Під рясною шапкою зі збитих вершків в каві «прихована» порція рому.

Щоб приготувати сенегальську каву «Тоуб» до неї, під час її обсмажування, необхідно додати зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.

Популярний напій в Туреччині – кава з часником і медом. Ця кава також отримала назву «Рецепт старого мавра».

На Ямайці готують каву з апельсином, додаючи у неї ром.

Вітаємо любителів випити цей найрізноманітніший напій та запрошуємо вас відзначити цю дату у закладі, де готують найкращу каву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#люди #світ #кава #напій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...