• Головна
  • Ковбаса, печиво, риба, рис: ці продукти можуть викликати ракові захворювання
16:55, 7 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Ковбаса, печиво, риба, рис: ці продукти можуть викликати ракові захворювання

Ковбаса, печиво, риба, рис: ці продукти можуть викликати ракові захворювання

Їжа, яку вживаємо щодня є одним з тригерів раку. Німецькі фахівці називають канцерогенними: ковбасу, хрусткі хлібці, печиво, рис та інші продукти. Про це пише МедікФорум.

«З'їсти іноді бутерброд з ковбасою - це нормально, але якщо вона вживається день у день, ваша схильність ракового захворювання значно посилюється. Слід знати, які продукти потрібно їсти тільки в помірних кількостях », - наводиться їх думку на порталі NetDoktor.

Промислово оброблене м'ясо. Крім ковбаси і шинки, вирішальне значення мають також інші оброблені, тобто солоні, в'ялені, копчені або ферментовані м'ясні продукти. Вони повинні з'являтися на тарілці не кожен день, а тільки час від часу, підкреслюють медики. Постійне споживання такої їжі асоціюється з підвищеним ризиком раку кишечника.

Картопля фрі, печиво, хрусткі хлібці, кава. Містить потенційно канцерогенний акриламід - хімічна речовина, утворене при запіканні, смаженні вуглеводів. Як канцероген акриламід проявив себе в експериментах на тваринах, яким також у високих дозах ушкоджував нервову систему.

Морепродукти. Вони часто забруднені токсинами навколишнього середовища. Особливо небезпечними є поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ), що володіють здатністю провокувати запалення, що веде до захворювання на рак. ПАУ накопичуються в воді, де вони поглинаються морськими тваринами і зберігаються в їх організмі.

Рис. Цілі народи їдять його кожен день. Тим часом рис може містити миш'як - це напівметал високотоксичний в великих кількостях, а канцерогенні властивості проявляє навіть в невеликих дозах. Миш'як утримується в грунті і воді. Рис поглинає його через коріння і концентрує, особливо в зернах. Велика частина миш'яку знаходиться в зовнішніх шарах зерна.

Горіхи і спеції. Вони можуть містити цвіль, чиї суперечки потрапляють на продукти по повітрю і розмножуються при неправильному зберіганні. Яд цвілі (афлатоксин) класифікується як канцерогенний, крім іншого, може ушкоджувати печінку, нирки.

Риба. Багата білком і важливими жирними кислотами, але часто також містить ртуть. Важкий метал потрапляє з об'єктів промисловості в природні водойми і накопичується там разом з харчовою пірамідою, при цьому хижі риби (наприклад, тунець), що знаходяться на її вершині, виявляються особливо забрудненими. Ртуть особливо шкідлива для центральної нервової системи і нирок. Її здатність викликати рак підтверджується дослідженнями на тварин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#канцерогени #продукти #їжа #медицина #громадяни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Едуард Горбатенко
7 серпня 2020 р., 20:48
"Горіхи і спеції. Вони можуть містити цвіль, чиї суперечки потрапляють на продукти по повітрю і розмножуються при неправильному зберіганні." Ніколи не думав,що цвіль має якісь суперечки!? А може все ж таки - спори? Автору треба проштудіювати курс біології!
Оголошення
live comments feed...