17:28, 31 грудня 2020 р.
Надійне джерело
Солодкі смаколики: рецепти печива на новорічний стіл
У багатьох країнах є традиції робити особливу випічку на новорічні свята. До вашої уваги декілька рецептів смачного печива, що прикрасить святковий стіл.
Американське печиво з шоколадом
Інгредієнти: яйце 1 шт., цукор 80 гр., вершкове масло 100 гр., сіль за смаком, ванілін 0.2 ч. л, розпушувач 1 ч. л, пшеничне борошно 190 гр., темний шоколад 100 гр. або шоколадні крихти.
Спосіб приготування
Вершкове масло повинно бути м'яким, щоб його легко можна було розтерти. Тому його потрібно дістати з холодильника заздалегідь, приблизно за 2 години до приготування.
Шоколад повинен бути хорошої якості, а ось гіркий або класичний варіант - вибирайте до смаку. Шоколад подрібніть гострим ножем на крихти.
Щоб це було легше зробити, можна помістити шоколад попередньо в морозилку на 15 хвилин. Ступінь подрібнення вибирайте за бажанням, можна зробити крихту більш дрібної або побільше.
Розм'якшене масло розітріть з цукром. В цьому випадку можна скористатися звичайною виделкою або вінчиком. У цукрово-масляну суміш додайте яйце. Збийте все до однорідності, щоб яйце рівномірно розподілилося по всьому об'єму маси.
Борошно попередньо змішайте з сіллю, розпушувачем і ваніліном і просійте в тісто. Швидко замісіть тісто. Воно виходить однорідне, еластичне, маслянисте.
Додайте в тісто шоколадну крихту. Ще раз швидко перемішайте для рівномірного розподілу шоколаду по всьому тісту. На застелений пергаментом протвень викладайте тісто ложкою, надаючи кругле печиво чи скористайтеся кулінарною формою.
Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин. Печиво не повинно сильно зарум'яниться, хіба що трохи. Якщо довго тримати печиво в духовці, воно може пересохнути, тому не чекайте повного рум'янцю. Смачного!
Різдвяне імбирне печиво
Інгредієнти: борошно 250 гр., цукор 100 гр., мед 30 мл, вершкове масло 100 гр., кориця 1 ч. л., порошок імбиру 2 ч. л., гвоздика 0.5 ч. л., кардамон 0.5 ч. л., сода харчова 1 ч. л, 1 яйце, 1 ч. л. какао.
Спосіб приготування
Підігрійте масло, додайте туди яйце, мед, цукор, соду та розмішайте. З'єднайте борошно зі спеціями і какао.
У суміш додати борошно і замісити тісто. Поставте його в холодильник на 1-2 години.
Охолоджене тісто дістати з холодильника. Відщипуючи невеликими порціями тісто, викласти на пергамент для випічки, зверху накрити іншим листом, і вже розгортати його між листами.
Розкачати в дуже тонкий пласт, зняти верхній аркуш паперу і вирубками для печива вирізати різні фігури. Прибрати зайве тісто, перенести папір з печивом на протвень і випікати в розігрітій духовці до 170 градусів 5-10 хвилин. Готове печиво зняти з паперу і остудити.
Готове печиво дуже хрустке (якщо тонко було розкачати тісто), його можна подавати з чаєм, молоком, гарячим шоколадом або з глінвейном. У закритому контейнері його можна зберігати багато днів.
Таке печиво дуже просто в приготуванні, виходить ароматним і смачним. Воно може зберігатися дуже довго, а на наступний день стає ще смачнішим. Його можна готувати для всієї родини на свята, а можна покласти в подарунки на Різдво і Новий рік для гостей.
Імбирне печиво є в різних кухнях світу, наприклад, його дуже часто готують в Швеції, воно називається Pepparkakor. Є легенда, що Pepparkakor роблять людину щасливішою. Шведи кажуть, що чим більше печива з'їси, тим добрішим і щасливішим будеш.
Печиво Новорічні шишки
Інгредієнти: вершкове масло 125 гр., яйця 1 шт., цукор 4 ст. л, молоко 4 ст. л, варене згущене молоко 380 гр., борошно 3 склянки, грецькі горіхи 16 шт.
Спосіб приготування
Вершкове масло розтопити і остудити. Яйце з'єднати з цукром і збити до повного розчинення цукру. У яєчно-цукрову суміш додаємо 4 ложки молока і вершкове масло і ще раз все добре перемішуємо.
Поступово в отриману суміш просіюємо борошно і замішуємо еластичне, що не липне до рук тісто. Готове тісто поміщаємо в поліетиленовий пакет і кладемо в морозилку на 1 годину, для того, щоб кулька добре замерзла.
Беремо протвень, застилаємо його папером для випічки. Дістаємо тісто з морозилки і натираємо його на крупній тертці.
Розподіляємо тісто так, щоб воно лежало одним шаром і відправляємо випікатися в попередньо розігріту до 160 градусів духовку до золотистого кольору (приблизно на 10 - 15 хвилин).
Готову крихту дістаємо з духовки і даємо їй охолонути. Волоські горіхи чистимо і подрібнюємо за допомогою качалки. Банку зі згущеним молоком відкриваємо і перекладаємо молоко в глибоку миску.
В згущене молоко поступово порціями додаємо волоські горіхи і ще теплу крихту і перемішуємо до однорідного стану. Беремо будь-яку ємність, розширену до верху, яка б нагадувала форму шишок, змочуємо її водою, для того, щоб маса добре відходила і наповнюємо чарку масою.
Перевертаємо чарку і різким рухом руки витягаємо майбутню шишку з чарочки і поміщаємо її на блюдо. Зверху посипаємо печиво кокосовою стружкою або цукровою пудрою. Печиво виходить дуже ситним і цілком може замінити новорічний торт. Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:30
Вчора
09:00
Вчора
17:00
30 вересня
12:00
30 вересня
Оголошення
13:05, 25 вересня
09:50, 29 вересня
09:50, 29 вересня
22:42, 26 вересня
13:05, 25 вересня
live comments feed...