Готові паростки є сьогодні, як правило, доступними в магазинах, однак більшість цінних для здоров'я речовин знаходиться в нещодавно вирощених. Присвячуючи всього кілька хвилин в день, ми можемо забезпечити собі доступ до вітамінів, органічних продуктів харчування, незалежно від пори року.

Насіння на паростки

Для проростання ми не використовуємо насіння, куплене в садівничих магазинах, так як вони призначені тільки для вирощування в ґрунтових водах і містять отруйні консерванти. Краще купити високої якості, отримане з розведення органічне насіння поштою, спеціально призначене на паростки. Тільки після цього ми маємо гарантію, що більшість насіннявзійде і що насіння без пестицидів і хімічних консервантів.

У разі сочевиці, соняшника, баранячого гороху або соєвих бобів, відповідної якості харчові продукти, також можуть послужити нам в якості матеріалу для розмноження, але пам'ятайте, що в цьому разі ми не маємо ніякої гарантії отримання зародків. Перед покупкою необхідно переконатися, що зерна не задавлені. Харчові насіння квасолі можуть містити значнукількость зерен твердих, які не проростуть. Їх необхідно ретельно вибрати перед пророщуванням зародків.

Як виростити паростки в домашніх умовах?

Ретельно промити насіння, намочити в теплій, кип'яченій воді. Для промивання зародків ми також використовуємо завжди теплу, кип'ячену воду. Час чищення дрібного насіння повинен бути не менше (4-6 годин), великих - відповідно більше (10-12 годин). Потім насіння ретельно промити і залишити на чотири-шість днів при кімнатній температурі. За цей час слід промивати два-чотири рази в день. Після кожного промивання слід ретельно злити залишки води.

Паростки повинні рости в півтіні, не залишайте їх на відкритому сонці (наприклад, на підвіконні), через занадто велику кількість тепла, виробленим проростаючим насінням, можливо виникнення цвілі. Ми повинні подбати про те, щоб насіння мало постійний приплив кисню. У зв'язку з цим, добре ростуть паростки промиті (під струменем холодної води), щоб забезпечити всіх факторів, для насіння потрібен доступ повітря. Переходимо, таким чином, до зростання і ефективностінашої плантації.

Перед вживанням потрібно видалити насіння, які будуть порожні.