09:20, 16 травня 2019 р.
Надійне джерело
Схвалено нове меню для кременчуцьких школярів за рецептурою шеф-кухаря Клопотенка
Учора, 15 травня, в їдальні Кременчуцького ліцею №10 «Лінгвіст» відбулася дегустація нових страв з меню Евгена Клопотенка, переможця шоу «Майстер Шеф-5», у рамках Всеукраїнського проекту «Нове шкільне харчування».
Нове меню представникам батьківських комітетів з усіх середніх навчальних закладів Кременчука представила Іванова Лариса Вікторівна інженер-технолог з харчування Департаменту освіти виконкому.
Вона зазначила, що проект Клопотенка у грудні 2018 року отримав погодження Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«Департамент приділяє увагу покращенню та урізноманітненню шкільного харчування у закладах середньої освіти. Нам важлива ваша думка по впровадженню нових страв, тому ми й пропонуємо вам дегустувати страви, оцінити їх смак. Якщо вам сподобаються страви, ми введемо їх у меню літнього табору», - зазначила технолог.
Так, у їдальні на батьків чекали 6 страв, соус та три види напоїв. Отже, у меню від шеф-кухара Клопотенка були: салат з капусти з насінням, салат з буряком та ячневою кашею, картопля запечена з куркумою, нагетси курячі, хек запечений, ячневі боли, кетчуп, лимонад з імбиром, чай «Каркаде» та чай «Меліса».
Поруч зі стравами на столах лежали смайлики з назвами страв й якщо дегустаторам страва сподобалась, вони віддавали свої голоси за неї, кидаючи смайлики у кишені на дошці.
У результаті голосування батькам найбільше сподобались курячі нагетси й салат з капусти з насінням.
"Я не очікувала, що салат зі звичайної капусти може бути таким смачним", - поділилась одна з матусь.
Довідково
Над проектом "Нове шкільне харчування" працювала команда кухарів на чолі з Євгеном. Також участь у ньому брали представники міністерства охорони здоров’я, міністерства освіти та науки України та фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).
У збірник внесли всі 110 рецептів, які пройшли тестування в шкільних їдальнях і дійсно сподобались дітям.
"Страви перевірили у спеціальних лабораторіях, де підтвердили їх безпеку та користь для дітей шкільного віку. Завдяки чому, у грудні 2018 року, Збірник отримав схвалення від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. І важливо, що вдалося зберегти вартість харчування, і приготувати нові якісні страви з тих же продуктів", - зазначає професор, доктор медичних наук Марія Гуліч.
Ознайомитися з рецептами від шеф-кухаря Евгена Клопотенка можна тут.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:30
Вчора
18:36
5 грудня
13:48
5 грудня
ТОП новини
Оголошення
09:22, 27 листопада
18:28, 23 листопада
5
09:22, 27 листопада
09:22, 27 листопада
live comments feed...