• Головна
  • Нове маркування продуктів в Україні: чіткий текст, маса нетто, та рекомендована дата вживання
14:32, 7 серпня 2019 р.
Надійне джерело

Нове маркування продуктів в Україні: чіткий текст, маса нетто, та рекомендована дата вживання

Нове маркування продуктів в Україні: чіткий текст, маса нетто, та рекомендована дата вживання

3 роки дано підприємцям на адаптацію до нових вимог щодо маркування

З 6 серпня в Україні діють нові правила.

До цього частою практикою було написання етикеток дрібним шрифтом та подача неповної інформації про продукт.

Тепер таких проблем у покупців не має бути.

Інформація про харчовий продукт тепер має бути точною, достовірною та зрозумілою для покупця.

Стосується це навіть реклами: інформація про продукт має бути правдивою та доведеною.

Інформація про продукт викладаєтьсялише українською мовою. Переклад - за бажанням виробника. Шрифт на упаковках має бути чіткий, контрастного кольору та картинки не мають накладатися на опис товару.

Інгредієнти-алергени будуть виділені окремо шрифтом або кольором. Якщо у вас алергія на арахіс, соєві боби або молоко – одразу зрозумієте, чи варто купувати продукт. Інформація повинна бути всюди. Дізнатися склад купленого споживач тепер може всюди. Якщо продукт нефасований у супермаркеті, наприклад, борошно, то склад має бути вказаний на мішку, або на окремому стенді поруч.

Тепер за кригу платити не доведеться, бо маса замороженого продукту буде вказуватися нетто – тобто без урахування льоду.

Термін придатності буде називатися по-різному. З’явиться таке поняття як "Краще спожити до…". ЦЕ коли, наприклад – кава, ковбаса або сир – за правильного зберігання ще можуть бути вжиті без шкоди для здоров'я після цієї дати.

А ось цукор, сіль, міцний алкоголь або жувальна гумка – можуть взагалі бути без терміну придатності. Закон набув чинності від 6 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#закон #україна #порядок #маркування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...