• Головна
  • Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір звернувся до вірян з різдвяною промовою
08:02, 7 січня 2020 р.
Надійне джерело

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір звернувся до вірян з різдвяною промовою

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір звернувся до вірян з різдвяною промовою

Священослужитель привітав усіх вірян, військових та чиновників зі святом Різдва та наголосив, що з Богом у сердці ми подолаємо усі виклики долі:

"Дорогі браття і сестри! Ми прожили складний, проте насичений багатьма подіями рік. Бог дарував нам перемоги і попускав виклики.

На жаль, продовжується війна на Сході, відчутна втома у суспільстві. Північний сусід не припиняє своєї агресії й надалі прагне зруйнувати нашу державність. Здається, нашим випробуванням немає кінця. Для декого ці виклики навіюють страх і сум’яття. Але ніщо нехай не лякає і не засмучує нас, адже у світ прийшов Втілений Творець – Господь Ісус Христос, щоб дарувати нам внутрішній мир, надію і певність!

Нагадаймо собі ще раз з якою метою Бог став Людиною, народившись у віфлеємській печері від Пречистої Діви Марії. За словами святителя Григорія Палами, Син Божий «народився від Діви, щоб створити нову людину». «Ставши сином людським і сприйнявши смертність, – говорить святитель, – Він преобразив людей в синів Божих, зробивши їх причасниками Божественного безсмертя». Христос прийшов у цей сповнений гріхів і страждань світ, щоб просвітити нас світлом Божественної благодаті, зцілити від гріховної залежності і влади диявола й дарувати нам справжню радість і щастя, які не минають.

Для тих, хто вірить у Христа, хто від усієї душі полюбив Його – Господь є світлом, що просвітлює усі сили людської душі – розум, волю, почуття. Лише у світлі Христовому ми можемо пройти свій земний шлях без суму і відчаю. Христос завжди зміцнює нас. Він завжди поруч. Він завжди підтримує і скеровує нас.

Тому не слід боятися випробувань і викликів, а самим ставати світлом для світу! За словами святителя Луки Кримського, джерела світла бувають різними – яскравими, як сонце, місяць, зірки; слабкими, як свічка чи лампада. Однак усяке мале світло угодне Богові. Своєю добротою, своєю ласкою, привітністю, жертовністю, любов’ю і благочестям ми можемо і маємо світити у цьому світі. З Богом ми подолаємо усі виклики. Тоді і самі будемо наповнюватися радістю і миром Христовим і звіщати про прихід Божественного Світла у світ своїм служінням!

У ці святкові різдвяні дні, сердечно вітаю усіх священнослужителів та вірних Полтавської єпархії Православної Церкви України. Дякую вам за жертовність, підтримку українського воїнства, любов до своєї земної Батьківщини. Щиро вітаю з Різдвом Христовим воїнів Полтавщини, які захищають наш народ від агресора на Сході України. Молитовно зичу їм міцності духу, терпіння й Божої допомоги у звершенні подвигів. Вітаю зі святом представників обласної та місцевих влад. Молитовно зичу, щоб тільки любов до Бога і до українського народу керувала вашими вчинками. Хай втілений Син Божий просвітлює наші душі і тіла, зміцнює нашу віру у перемогу добра над злом, укріпляє надію у краще майбутнє, дарує єдність та благословить на добрі справи!

Христос народився! Славімо Його!"

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір звернувся до вірян з різдвяною промовою, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#свято #різдво #традиції #церква
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...