У кременчуцьких школах учням обіцяють пасту болоньезе та паелью

У кременчуцьких школах учням обіцяють пасту болоньезе та паелью

Ми писали влітку, що у кременчуцьких школах вводять нове меню за рецептурою Евгена Клопотенка, переможця шоу «Майстер Шеф-5», у рамках Всеукраїнського проекту «Нове шкільне харчування».

Про те як впроваджується проект в Кременчуці сьогодні журналістам Кременчуцької газети розповіла одна з лідерок руху Cult Food Катерина Зауральська.

Нещодавно в Києві відбулася зустріч батьків, активістів та вчителів під час якої було обговорено методи впровадження меню та основні перешкоди та проблеми із реалізацією проекта. Як виявилося, діти не сприймають деякі страви із спеціями.

У департаменті освіти Кременчука повідомили, що в школах не надто застосовують куркуму та сушений часник, а також непопулярним виявився чай каркаде. Також шкільні кухарі остерігаються додавати такі спеції у їжу школярам.

Втім, за словами пані Зауральської у меню вже є паста болоньєзе, яку учні куштуватимуть наступної середи та паелья.

А от згідно з рішенням виконкому про денний раціон вартість сніданків для учнів 1 – 4 класів усіх категорій становить 11,40 грн, як і для учнів 5 – 11 класів пільгових категорій. Вартість обідів для учнів 1 – 4 класів з числа вихованців груп продовженого дня – 12,00 грн. 

У свою чергу депутат міської ради Тетяна Сідерка наголосила, що в школи з перевірками харчування таки будуть ходити, як мінімум два рази на тиждень. А на її запит щодо збільшення вартості сніданків у виконкомі не надали відповіді.

«Наші візити в школу – це не ревізія. Хочемо подивитися, як впроваджуються страви з меню Клопотенка в шкільне меню. Поцікавитися матеріально-технічною базою харчоблоків, а також почути, яку зарплату отримують працівники харчоблоків», - наголосила пані Сідерка.

школа харчування учні меню
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
361 просмотр в июне
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать
Комментарии