• Головна
  • Ліниві голубці: улюблене блюдо за новими рецептами
Новини компаній
08:38, 2 жовтня 2020 р.

Ліниві голубці: улюблене блюдо за новими рецептами

Новини компаній

Домашні голубці є улюбленою стравою дуже багатьох, але мало хто знає, що у цієї нескладної страви досить хитромудра та заплутана історія. Походження голубців приписують собі майже всі народи.

Дійсно, чому не голубці?

Ніяких труднощів в приготуванні голубців немає, але це процес, який потребує часу. Невідомо, хто придумав перетворювати "звичайні" голубці в ліниві голубці в духовці, але зараз обидва варіанти цієї страви однаково популярні. Ліниві голубці - це всі інгредієнти - капуста, рис і фарш - змішані разом та засмажені, як котлети, або запечені в духовці в сметанно-томатному соусі.

Для приготування нашої "страви для ледарів" потрібен невеликий список продуктів, а саме блюдо готується легко і без складнощів. Одне з плюсів його те, що можна експериментувати з соусами, щоб впливати на смакові якості страви.

Ліниві голубці: рецепти приготування

Для голубців підходить будь-який фарш, який ви тільки зможете знайти на прилавках магазинів, проте професійні кухарі стверджують, що голубці краще готувати з курячого фаршу.

Щоб блюдо вийшло ідеальним, як би банально це не звучало, потрібно використовувати тільки свіжі продукти. Також особливу увагу потрібно приділити капусті, так як вона виступає в ролі головного інгредієнта. Найкраще для приготування голубців підходить молода капуста, крім цього безсумнівний плюс її в тому, що молоду капусту не потрібно ошпарювати перед початком приготування.

М'ясний фарш можна замінити на гриби або сочевицю, якщо вживати м'ясо в їжу заборонено або ви не робите цього з етичних міркувань. Також важливо правильно оформити подачу страви. Голубці подають зі сметаною, свіжою зеленню, майонезом або вершками. Також блюдо прекрасно поєднується зі свіжими овочами.

Оскільки походження голубців ділять майже всі країни світу, у цієї страви дуже багато варіантів приготування. Зараз блюдо найбільш поширене в кухнях Кавказу, Західної Азії та деяких країнах Східної Європи. В залежності від географічного розташування змінюється склад начинки: в Азії в голубці можуть додаватися гриби, морепродукти, в Скандинавії голубці наповнюються картоплею, свининою та брусничним варенням.

На Кавказі голубці називаються толма і начинка в них обертається не тільки в капусту, а й у виноградне листя. Сама ж начинка являє собою свинячий, яловичий або баранячий фарш та різні злаки. Фаршировані м'ясом овочі, такі як перці, баклажани та помідори там теж називаються голубцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...