13:44, 7 квітня 2015 р.

Готуємо плов

Особливість азербайджанського плову полягає в тому, що рис і баранина готуються окремо. Також до основної страви спеціально печуть коржик газмах, яку кладуть на дно казана, де готується плов. Ще більше смачних рецептів плов на cookery.com.ua/mjaso/plov. Дуже оригінально і незвично! Щоб приготувати сім порцій плову, візьміть:

Для м'ясної страви:

- 150 грамів масла вершкового,

- Сіль,

- Дві цибулини,

- 700 грамів м'якоті баранини,

- По одному пучку щавлю, кропу, кінзи, м'яти і зеленого лука.

Для рисового гарніру:

- Ложку куркуми,

- Півтори великих ложки кумина,

- 400 грамів масла топленого,

- Сіль,

- 4 склянки рису басматі.

Для коржику:

- Велику ложку кукурудзяної олії,

- Велику ложку кефіру,

- Борошно,

- Одне яйце.

Як готувати азербайджанський плов із коржем. Вимийте баранину і наріжте середніми кубиками. Залийте водою, щоб вона повністю прикрила м'ясо, відваріть протягом години до м'якості. Всю зелень ретельно вимийте, обсушіть, а потім подрібніть. Очищену ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

У 50 грамах вершкового масла обсмажте до карамельного відтінку цибулю, відкладіть її вбік. У готову баранину викладіть всю зелень, сто грамів вершкового масла, та підсоліть, поставте на вогонь томитися, поки не випарується рідина. Перемішайте баранину із обсмаженою ріпчастою цибулею.

Приготуйте коржик. Змішайте в однорідну масу кукурудзяну олію, кефір і яйце, додайте борошно, щоб вийшло м'яке тісто. Розкачайте його в корж товщиною сім міліметрів. Для гарніру промийте рис, налийте в каструлю воду, підсолуть, закиньте рис і варіть його десять хвилин до напівготовності, щоб рис трохи хрустів. Злийте через друшляк воду. Візьміть великий казан, змастіть дно топленим маслом, зверху покладіть корж, змастіть його також топленим маслом.

Далі викладіть рис шарами. Кожен шар посипайте куркумою і товченим кумином, а також поливайте невеликою кількістю топленого масла. Поставте казан на маленький вогонь, накривши кришкою.

Бажано зверху покласти рушник, щоб рис томився. Готовий рисовий гарнір перекладіть у велику плоску тарілку, зверху накрийте його нарізаною на невеликі шматочки коржі. Поруч поставте миску з бараниною. На приготування азербайджанського плову піде дві з половиною години, в порції 455 калорій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...