• Головна
  • Хеловін: страшно легкі та смачні десерти до святкового столу
10:33, 31 жовтня 2019 р.
Надійне джерело

Хеловін: страшно легкі та смачні десерти до святкового столу

Хеловін: страшно легкі та смачні десерти до святкового столу

Сьогодні, 31 жовтня, відмічають День усіх святих або Хеловін. До свята прийнято виряджатися у "нечисть", вирізати з гарбузів світильники та готувати "страшні" солодощі, адже девіз свято - "Солодощі або смерть". Пропонуємо декілька рецептів "страшних" десертів.

Печиво "Кривава посмішка Дракули"

Інгредієнти: печиво (головне, щоб воно не було дуже крихке), міні-зефір,  ванільне морозиво, червоний харчовий барвник та мигдальні пластівці для декору.

Приготування:

1. Розріжте печиво та змажте половинки морозивом, до якого попередньо додайте червоний харчовий барвник. Морозиво можна замінити глазурью, такою, як змазують паски.

2. На одну половинку печива викладіть міні-зефір - "зуби Дракули", накрийте їх іншою половинкою печива. Для ікол використовуйте пластівці з мигдалю. 

Відьмині пальці

Інгредієнти: 250 г вершкового масла; 1 яйце; 1 ч. л. ванільного цукру; 2,5 склянки муки; 1 ч. л. солі; цілий мигдаль; пів плитки шоколаду; варення для "соусу".

Приготування:

1. Змішати цукор, масло, яйце, додати ванільний цукор та просіяну муку, сіль.

2. Замішуємо тісто і ставимо в холодильник на 30 хвилин, потім формуємо "пальці". У якості "нігтів" використовуйте горішки мигдалю.

3. Випікаємо печиво в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.

4. Розтопленим шоколадом наводимо контур навколо нігтя-мигдалю, і все - печиво готове. Варення можна використовувати як "соус" для подачі. 

І, звичайно, не можна уявити свято без традиційних яблук в карамелі. Їх почали подавати до святкового столу з двадцятого століття.

Яблука в карамелі

Інгредієнти: 8 - 10 середніх плодів; 350 г якісного згущеного молока; 100 г жирного масла; 200 мл рідкого меду; 300 г солодкого піску; екстракт ванілі; подрібнені обсмажені горіхи.

Приготування:

1. Змішати цукор, мед, солодке молоко і масло, варити карамель до досягнення температури суміші на рівні 118 градусів.

2. Яблука вимити, витерти насухо, вставити замість плодоніжки паличку. Поверхню противню вистелити пергаментом та змастити розтопленим вершковим маслом.

3. Занурити яблука в карамель, можна ще обвалювати яблука в подрібнених горіхових ядрах, кокосовій стружці чи кондитерських посипках і викладають на промаслений папір. 

Також можна приготувати вже традиційні смаколики - печиво чи мафіни й прикрасити їх тематичними візерунками. 

Раніше ми писали, що у Рівному заборонили святкування Хеловіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепти #десерти #хеловін
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...